Kommentek

on

Azon tűnődünk, hogy mi legyen ezekkel a kommentekkel… Az előzetes moderálással nehezen alakul ki vita, másrészt így a hozzászólók nem lövik le másoknak a megoldást idő előtt.

Mit gondoltok erről? Van a mostaninál jobb ötletetek?

4 thoughts on “Kommentek

  1. a poszt végére lehet tenni egy elég hosszú (mondjuk egy PgDn) szünetet meg egy felhívást, hogy a kommentekben lelőhetik a megoldást. aki vitázni akar, az tud, aki maga akar gondolkodni, az biztosan nem olvassa el akaratlanul a kommenteket.

  2. szerintem nincs szükség előzetes moderálásra. a feladvány kint van a blog főoldalán, így akit csak az érdekel, nem kell tovább mennie az adott posztra. akit meg érdekelnek a kommentek is, az továbbmegy a posztra, vállalva ezzel azt, hogy a hozzászólások között ott lehet a megfejtés is.

  3. Hát… Ha valaki egy az egyben lelövi a megoldást, akkor azt ne tegyétek ki. Szerintem. Ha valaki kiírja, hogy a válasz ez, és ez, azon nem nagyon van mit vitázni!

    Hasonló blogom volt, ott is ezzel küzdöttünk. A vége felé azt csináltuk, hogy csináltunk egy posztot a feladatnak, és egy posztot a megoldásnak. Ha valaki pontosítást akart, feltehette a feladat alatt a kérdést. Ha pedig úgy érezte, hogy van válasza, akkor belépett a megoldás poszthoz, és válaszolt… Ott lehetett vitázni, együtt gondolkozni… Másrészt viszont a második nem bizonyíthatta, hogy egyedül találta ki. Szóval ennek is megvan a hátránya. ja amúgy tök jó a blog, jók a feladatok, ha lesz időm, fejtegetek is! 😉

  4. Na jó, hát mielőtt még érdektelenségbe fullad a blog, én engedélyezem a kommenteket mindenkinek. Talán úgy kialakul egy épkézláb társaság, aztán majd csak lesz valahogy…

Comments are closed.