Dugó az üvegben

on

Egy este Arszlán, Belián és Cipórián kedvenc csapszékükben beszélgettek. A borosüveg lassan kiürült, és Arszlán egy jópofa feladattal állt elő. Előbb az üveg dugóját kis kézimunkával és ütögetéssel teljesen az üveg belsejébe nyomta, úgy hogy a dugó leesett az üveg aljára, majd valahonnan előhúzott egy szemeteszsákot, és megkérdezte társait, hogy ki tudják-e szedni a dugót a zsák segítségével.

Hosszan próbálkoztak, aztán valamelyikük előállt a megoldással.

8 thoughts on “Dugó az üvegben

  1. Nem felejtetted el kikötni, hogy az üveg maradjon egy darabban? Különben túl egyszerű a megoldás: berakom a zsákba az üveget, és addig ütögetem a földhöz, amig nem csörömpöl…

    Egyébként topológiailag egy le nem dugaszolt borosüveg nem is tagolja szét a teret egy külsejére meg egy belsejére, úgyhogy már kezdetben kint van a dugó 😛

  2. ***SPOILER ALERT***

    Cactus már-már filozofikus agymenésein túllendülve 😉 csinálhatjuk azt, hogy a zsák egyik “csücskét” jó mélyen belegyömöszöljük az üvegbe, és addig ügyeskedünk, amíg a dugó rá illetve bele nem kerül ebbe a csücsökbe, úgy hogy a csücsök majdnem (vagy akár teljesen) körbevegye a dugót. Ezután szép lassan kihúzzuk a csücsköt, a dugó pedig közben vele együtt kijön a palackból.

    A dugó és a palack nyaka közötti súrlódást így kiküszöböltük, tehát a dugó könnyen ki tud jönni, a dugó és a csücsök közötti súrlódás pedig abban segít, hogy egyáltalán ki tudjuk húzni a csücsökkel együtt a dugót.

  3. @_Cactus_:
    Ja, egyébként próbálj majd egyszer egy szülő nőt ezzel a szöveggel meggyőzni arról közvetlenül a méhszáj kitágulása után, hogy a gyerek valójában már kint van. 🙂

    Vagy más oldalról megközelítve: ha kinyitom a szám, akkor üres lesz a gyomrom, hiába ettem előtte tele magam? 🙂

  4. Én elmennék egy háztartási boltba, és a szemeteszsákban elhoznék egy palack sósavat. A sósavat óvatosan az üvegbe önteném, és addig várnék, amíg fel nem oldja a dugót, amit ezután kényelmesen kiöntenék a sósavval együtt.

    Egy másik megoldás lehet, hogy az üveget a szemeteszsákban hazaviszem, majd a sütőben addig melegítem, míg a dugó teljesen el nem szenesedik. Kihűlés után egy kemény pálcával a dugót kényelmesen el lehet porítani, és a maradék hamvakat/szenet kiönteni az üvegből.

    Egy harmadik megoldás: SPOILER ALERT
    blog.viddler.com/cdevroe/wine-cork/

  5. Köszönjük a remek észrevételt, Cactus. Hétfőn már be se kell jönnöd dolgozni…

Comments are closed.